Söderströms breddar utbud av lövblåsar

Söderströms Skog & Trädgård har länge haft störst fokus på Husqvarna gällande deras utbud av lövblåsar. Enligt ägaren, Jerry Barath, handlar valet helt enkelt om att kunna erbjuda produkter som är hållbara och leverarar den kvalité som man förväntar sig – år efter år.

Men detta har även gjort att utbudet av mindre lövblåsar inte har funnits. Husqvarna har nämligen valt att enbart fokusera på de större och starkare modellerna. Länge var det enbart bensindrivna och många av dessa är ryggburna. Modeller som därmed är mycket lämpliga för mycket stora trädgårdar samt parker. Många kommuner har exempelvis dessa till de som ska blåsa fint i stadens parker.

Genom att ta in även märket Gardena till utbudet har därmed Söderströms även valt att vända sig till de som har behov av lövblås men inte behöver en extremt stark.

Går Söderströms ifrån tanken att fokusera på Husqvarna? Inte alls. Garden är nämligen ett av de märken som idag ingår i Husqvarna koncernen. Samma koll på kvalité men i en helt annan prisklass och styrka. Gardena är märket som länge varit känt för extremt stort utbud av bevattningssystem. De är fortfarande mycket stora på detta men har även etablerat sig på marknaden för mindre trädgårdsredskap och maskiner. Här kommer exempelvis lövblåsen in. Däremot är utbudet inte speciellt brett.

Idag finns har Gardena två blåsar och dessa går att köpa hos Söderströms. Det ena är AccuJet 18-Li som är en lätt batterdriven blås som passar för att göra rent på altan eller varför inte blåsa bort vatten från den nytvättade motorcykeln?

Den andra är ErgoJet 3000 som är eldriven. Därmed kan man jobba med den länge och den är även starkare. Passar både för att blåsa bort löven eller suga upp dem.

Se utbud av lövblåsar från Söderströms

Läs mer om Söderströms Skog & Trädgård