Bosch ALB 18 LI Recension

Bosh Alb 18 Li

Bosch ALB 18 LI

  • Liten och behändig
  • "lätt och effektiv"
  • Tystgående
  • För små ytor

595:- (utan batteri & laddare)

  Till Butik / Beställ

1533 :- (inkl. batteri & laddare)

  Till Butik / Beställ

Bosch ALB 18Li har sin styrka i sin smidighet. Den är liten och mycket enkel att hantera. Inte så mycket styrka eller lång batteritid. Men perfekt för en balkong eller entré. Inte kraftfull nog för trädgårdsarbete. 

Betyg 2/5

[wpsr_button id="8965"]  [wpsr_button id="6430"]

Recensioner och kundomdömen:

ALB 18 LI är en liten och behändig batteridriven lövblås från Bosch. Modellen klarar inte av några större utrymmen med sin 10 minuter långa drifttid – men det är inte heller det som är tanken. Istället är den utformad för utrymmen som altanen, balkongen eller området utanför ytterdörren.

För sin ringa storlek besitter den en hel del kraft. WiseGuide, ett testföretag som testat modellen, säger att den är ”lätt och effektiv” och att den ”knuffar på rejält”. I testet, där 8 olika lövblåsar testades, var det här den enda som inte hade någon sugfunktion. Syftet är alltså enbart att blåsa bort löv och smuts – inte, som många andra lövblåsar gör, suga upp dem och komprimera dem.

En nackdel med lövblåsen är – enligt WiseGuide – att batteriet kan vara lite svårt att få loss. Med den korta drifttiden kommer batteriet förmodligen att behöva sättas in och tas ut många fler gånger än med en ”vanlig” lövblås. Alltså är detta något som Bosch kanske bör ha lagt mer fokus på.

Men det ovan nämnda är bara en mindre detaljmiss och för de flesta användare ett överkomligt problem. I övrigt är den mycket enkel att montera och bekväm att köra. Jämfört med större lövblåsar är Bosch ALB 18 LI mycket lätt med sin vikt på 1,8 kg, och även tystgående med en ljudnivå på endast 80 dBA. För lövblåsar i normalstorlek brukar vikten ligga någonstans mellan 4 och 7 kg, och ljudnivån över 100 dBA.

En annan fördel med den ringa storleken är att den är enkel att förvara. Dock påpekar WiseGuide att den saknar upphängningsfunktion, men den tar ändå naturligtvis mycket mindre plats än en normalstor lövblås.

I testet som WiseGuide utförde blev Bosch ALB 18 LI favorit hos de kvinnliga testarna.

Med Batteri & Laddare - Till Butik / Beställ   Utan  Batteri & Laddare - Till Butik / Beställ

 

Rekommenderas till:

Bosch ALB 18 LI rekommenderas till den som snabbt vill kunna göra rent på ställen som balkongen, altanen eller utanför ytterdörren. Den fungerar givetvis till att ”kratta” löv i mindre trädgårdar också, men det ska påpekas att den inte har någon sugfunktion och att löven därmed får skrotas ”manuellt”. Kraften bör även vara för liten för att kunna göra ett bra jobb i den normalstora eller stora trädgården.

Den passar även den ljudkänslige. Med en ljudnivå på 80 dBA ligger den långt under vad normalstora lövblåsar gör.

Kortfakta:

  • Batteridriven
  • Vikt: 1,8 kg
  • Ingen kompression
  • Ingen påse
  • Ljudnivå: 80 dBA

Om testet

Testet utfördes av WiseGuide, ett oberoende företag som sysslar just med tester. I testet samlade de alla möjliga typer av lövblåsar: Lätta och tunga, stora som små, enkla eller mer komplicerade. Totalt 8 lövblåsar testades i prisklassen 650 – 2 200 kronor där de bland annat fick blåsa ihop löv i en hög, suga upp löven och sedan komprimera dem.

Maskinerna fick även testa att suga upp nyklippt gräs direkt från en gräsmatta, och slaget gräs från en äng. Bosch ALB 18 LI sticker ut lite i testet, då dess syfte inte är att jobba under större utomhuspass. Det här kan vara en anledning till att den fick ett ganska lågt betyg (2 av 5 getingar).

Källa: Expressen.se

Med Batteri & Laddare - Till Butik / Beställ Utan  Batteri & Laddare - Till Butik / Beställ

cropped-logo_lövblås.jpg