Bästa Lövblåsen 2019

De två lövblåsare som fått BÄST i TEST av Råd & Rön  

Bästa lövblåsen el

Bästa eldrivna lövblåsen

– Enligt Råd & Rön (2017)

Med totalt 73 av 100 poäng fick Bosch ALS 25 ”Bäst i Test” när Råd & Rön testade både eldrivna och batteridrivna lövblåsare. De punkter där den fick högst betyg var ”Blåsa löv på gräsmatta” där tiden som testpanelen la ner för att genomföra jobbet var betydligt mindre än på de andra modellerna. På ”Suga upp löv” gavs också testets bästa betyg.

Med medelhöga eller höga betyg på samtliga punkter rekommenderades lövblåsare. Den enda punkten som Råd & Rön gav lite sämre betyg var på ”Hanterbarhet”. Detta utifrån att av- och på-knappen inte är helt perfekt utformad.

Se video

Till Butik / Beställ


Bästa batteri lövblås 2017

Bästa batteridriven lövblås

– Bäst enligt Råd & Rön

Med höga poäng på de flesta punkter vann Stihl BGA56 mot konkurrerande modeller. Det som framförallt lyfts upp är dess snabbhet och effektivitet. Detta oavsett om arbetet utfördes på gräsmatta, rabatt eller på uteplatsen. Fick mycket goda betyg på lågt ljud och låga vibrationer. Lövblåsen fick 76 av 100 poäng och vann därmed testet utfört av Råd & Rön 2017

Se video

Till Butik / Beställ

 

För att hålla gräsmattan snygg och fräsch så gäller det att se till att den inte täcks av löv som sedan får ligga kvar som ett multnande täcke. Men vilken är egentligen den bästa lövblåsen just nu? Det är många som skriver in till oss och undrar över just det, och här belyser vi några av de viktigaste punkterna att tänka på då du ska välja en lövblås.

Hur utmärker sig en bra lövblås?

Varje år kommer det nya modeller och förbättrade versioner av lövblåsar. Därför är det viktigt för oss att ständigt uppdatera denna lista med tips (en gång i månaden) för att du som besökare alltid ska hitta färska tips på de bästa lövblåsarna som finns just nu. Men det finns ändå generella egenskaper som man ska se lite närmre på.

De bästa lövblåsarna har följande egenskaper:

  • Kraftigt luftflöde och hög lufthastighet.
  • Ergonomisk (avlastande hjälpmedel)
  • Bra användarvänlighet (lätta att komma igång med)
  • Kräver mindre underhåll
  • Håller länge
  • Låg bränsleförbrukning

 

Mer än en välmående gräsmatta

Man kan faktiskt se stora fördelar med att ha en behändig lövblås. Med blåsen så får man bort löv och smuts som finns längsmed trottoarer, gångar, på balkongen och utedäcket. Istället för att kämpa med kratta och sopkvast så blåser man helt enkelt bort det som stökar ner.

Glöm inte bort det där med säkerheten

En punkt som är otroligt viktig att beakta, oavsett den modell av lövblås som du väljer, är säkerheten. En lövblåsmaskin kan vara otroligt kraftig med luftströmmar som kan få hårda föremål som stenar och kottar att flyga långt. Om man träffas av en kotte som flyger med den här luftströmmen så gör det ont, och det oavsett om man är människa eller går på fyra tassar. Tänk också på att ha rätt utrustning för arbetet med lövblåsen. Investera i bra handskar, hörselskydd och så ett visir som skyddar dina ögon mot små partiklar och damm som kan komma flygande i hög hastighet från blåsen.