Gardena ErgoJet 3000 Recension

Bästa lövblåsen el

Gardena ErgoJet 3000

  • Liten och stark
  • 3000 W
  • Välbalanserad
  • Passar för mindre arbetsytor. 
  • MEN – har ej justerbar blåshastighet

925 :-

Till Butik

Gardena ErgoJet 3000 har sin styrka i att vara enkel och liten men ändå stark. En välbalanserad lövblås som passar för mindre ytor. Se mer åsikter och recensioner nedan.

Betyg 3/5

[wpsr_button id=”8965″]  [wpsr_button id=”6430″]

Recensioner och kundomdömen:

”Liten och Stark”. Så kommenterar tidningen Allt om Trädgård modellen ErgoJet 3000 från Gardena. För att vara så pass liten som den är, är den dock ganska tung med sina 4,5 kilo. Av åtta testade modeller är den faktiskt bland de tyngre – men med vikten följer dock mycket kraft. Trots den ringa storleken har den, tillsammans med två andra blåsare, den högsta effekten i testet med sina 3 000 W.

Allt om Trädgård talar också om balansen i den. Man luras av dess design att tro att den ska hänga över axeln, men i själva verket ska den användas hängandes i handen. ”Det gör att det känns lite som att dammsuga”, skriver testarna. Vidare poängterar de att det smala blåsröret och dess ringa storlek bidrar till den känslan.

Något som testarna upplever som negativt är möjligheterna till att reglera blåshastigheten. Visserligen är det bra att kunna justera blåshastigheten, men de menar att den lägsta nivån är alldeles för stark för att få en bra kontroll över blåsandet.

Annars trycker de just på det smala blåsröret och de fördelar som kommer med det. Detaljarbeten i mindre utrymmen fungerar mycket bra tack vare det smala röret, skriver de. ErgoJet 3000 passar bäst till just det – de lite mindre trädgårdarna. Det smala blåsröret gör att det är lätt att komma in i trånga utrymmen, prång och små, snariga buskar.

Rekommenderas till

ErgoJet 3000 rekommenderas till dig med en relativt liten trädgård med mycket trånga utrymmen och vrår. Givetvis fungerar den bra även utan trånga utrymmen – men det smala blåsröret är en styrka som hanterar just det problemet väldigt bra.

Då den är så pass liten kan den också rekommenderas till dig som har snålt med förvaring. Låt dig dock inte luras av storleken när det kommer till vikten – av åtta testade lövblåsar var ErgoJet 3000 en av de tyngre.

Kortfakta

  • Effekt: 3 000 W
  • Lufthastighet: 310 km/h
  • Vikt: 4,5 kg
  • Ljudnivå: 102 dBA

Om testet

Kriterierna som Allt om Trädgård använde sig av var design, kvalitet, kapacitet, funktioner och prisvärde. Lövblåsarna testades i en villaträdgård med mycket höstlöv, där varje enskild lövblås fick arbeta med samma mängd löv. Maxbetyget är 25 poäng.

Till Butik / Beställ

cropped-logo_lövblås.jpg