Bensindrivna lövblåsare

husqvarna 570bts husqvarna 580bts

1  2  3  4  5                              NÄSTA

elektriska lövblåsar    bensindrivna lövblåsar    batteridrivna lövblåsar    elektriska lövblåsar

Välj rätt bensindriven lövblås

Husqvarna 525BX

Bäst-i-Test har berömt Husqvarna 525BX – i likhet med andra recensenter. Bland annat lyfts blåshastigheten upp som dess fördel med 157 meter per sekunder. Har även fått Bäst i Test av Pricerunner. Mycket bra på kraft, användarvänlighet och funktion. .

Makita BHX2501

Effektiv handhållen lövblås med 4-taksmotor, vilket gör att bensinen inte behöver blandas med olja. Bra blåshastighet på upp till 65 m/sek samt låg ljudnivå trots kraftfull motor. Smidig att använda tack vare det smala motorhuset. Har fått fina recensioner från tidningen ”The Independence”. Vikt 4,4 kg

Husqvarna 570BTS

Ryggburen och väldigt effektiv lövblås med extra hög blåshastighet, upp till 105,2 m/ sek. En utav Husqvarnas två proffsmodeller. Klarar av alla typer av utmaningar, både löv men också tyngre smuts som grus och sand. Utrustad med breda axelremmar och midjebälte för bra komfort under längre arbetspass. Vikt 11,2 kg

Husqvarna 580BTS
Husqvarnas mest kraftfulla lövblås är utformad för att klara av krävande arbetsuppgifter. Med stort luftflöde och blåshastighet upp till 92,2 m/sek är den det självklara valet för yrkesbruk. Den ergonomiskt utformande selen med vadderade axelremmar och midjeband, tillsammans med dubbla och lättåtkomliga luftfilter, gör att lövblåsen passar utmärkt för långa och problemfria arbetspass. Vikt 11,8 kg

lövblås bensin

 

Fördelen med bensindrivet

Fördelen med att ha en bensindriven lövblås är framförallt kraften och flexibiliteten.

Tack vare bensindriften kan man ha mycket starka motorer som skapar ett extra starkt lufttryck. Men även om man har mindre ytor eller lättare problem med löven kan detta vara ett bra alternativ. Detta just på grund av flexibiliteten. Ett batteri har begränsningen att det tar slut eller kan vara urladdat när man väl behöver det. Går den på el begränsas området den kan användas av gällande längden på sladden.

Men den bensindrivna går snabbt att få igång och kan sedan användas över stora områden. Det enda man bör tänka på är att ha en dunk med bensin hemma så man kan fylla på och blåsa klart om bränslet skulle ta slut.

Liten eller stor ?

De bensindrivna lövblåsarna går att placera in i tre olika kategorier. Vilken som passar bäst beror främst på hur stort problemet med löven är samt hur man tycker bäst om att bära blåsen.

En hand – Dessa är relativt lätta (kring 5kg) och kan bäras med en hand. En smidig modell för de som bara vill blåsa bort löven från altanen eller på mindre ytor på trädgården. Enhandsgreppet gör däremot att den kan bli jobbig att bära under längre arbetspass. Bland dessa finns bland annat McCulloch GBV 345 och Ryobi RBV26. S

Ryggburen lövblås – Genom att bära blåsen på ryggen kan den väga mer. Det betyder starkare motor och mer effekt. Ryggsäcksmodellerna är framställda för att vara mycket ergonomiska och i och med att de inte behöver väga mer än 10kg klarar de flesta längre arbetspass. Här finns exempelvis Ryobi RBL 42BP.

Gräsklipparmodell – De allra största modellerna av lövblås är de som är byggda som en motorgräsklippare. Men istället för att klippa gräset så sugs löven in i ett megapåse. Detta borde egentligen inte gå under namnet lövblås eftersom det snarare är en lövsug. Se exempelvis AL-KO Hurricane.