Bensindrivna

lövblås bensin

 

Fördelen med bensindrivet

Fördelen med att ha en bensindriven lövblås är framförallt kraften och flexibiliteten.

Tack vare bensindriften kan man ha mycket starka motorer som skapar ett extra starkt lufttryck. Men även om man har mindre ytor eller lättare problem med löven kan detta vara ett bra alternativ. Detta just på grund av flexibiliteten. Ett batteri har begränsningen att det tar slut eller kan vara urladdat när man väl behöver det. Går den på el begränsas området den kan användas av gällande längden på sladden.

Men den bensindrivna går snabbt att få igång och kan sedan användas över stora områden. Det enda man bör tänka på är att ha en dunk med bensin hemma så man kan fylla på och blåsa klart om bränslet skulle ta slut.

Liten eller stor ?

De bensindrivna lövblåsarna går att placera in i tre olika kategorier. Vilken som passar bäst beror främst på hur stort problemet med löven är samt hur man tycker bäst om att bära blåsen.

En hand – Dessa är relativt lätta (kring 5kg) och kan bäras med en hand. En smidig modell för de som bara vill blåsa bort löven från altanen eller på mindre ytor på trädgården. Enhandsgreppet gör däremot att den kan bli jobbig att bära under längre arbetspass.

Bland dessa finns bland annat McCulloch GBV 345 och Ryobi RBV26. S

Ryggburen lövblås – Genom att bära blåsen på ryggen kan den väga mer. Det betyder starkare motor och mer effekt. Ryggsäcksmodellerna är framställda för att vara mycket ergonomiska och i och med att de inte behöver väga mer än 10kg klarar de flesta längre arbetspass. Här finns exempelvis Ryobi RBL 42BP.

Gräsklipparmodell – De allra största modellerna av lövblås är de som är byggda som en motorgräsklippare. Men istället för att klippa gräset så sugs löven in i ett megapåse. Detta borde egentligen inte gå under namnet lövblås eftersom det snarare är en lövsug. Se exempelvis AL-KO Hurricane.