Husqvarna 580 BTS Recension

Husqvarna 580BTS

Husqvarna 580 BTS

  • Tystgående trots dess styrka
  • Imponerande styrka
  • Perfekt för stora och/eller svåra ytor
  • Bensinsnål 
  • MEN – bör registreras online för bäst service

6995 :-

Till Butik

En lövblås för dig som söker en ”stark och kraftfull lövblås med låg ljudnivå”. En av de bästa på marknaden enligt Best Backpack Blower.

Betyg 5/5

[wpsr_button id=”8965″]  [wpsr_button id=”6430″]

Recensioner och kundomdömen:

Husqvarna 580 BTS är svaret på de ljudkänsligas (och grannarnas) böner. Det här menar i alla fall Best Backpack Blower, som har testat modellen.

Det här är dock inte den mest tystgående lövblåsen på marknaden, och det är inte heller det som Best Backpack Blower syftar på. Istället är den anmärkningsvärd för det faktiska förhållandet mellan ljudnivån och kraften. För proffs och för vanliga privatpersoner med större tomter, är den här lövblåsen ovanligt skonsam mot både användarens och grannarnas öron – samtidigt som den är mycket kraftfull.

Husqvarna 580 BTS bärs på ryggen – nära öronen alltså. Att den sitter högt upp på ryggen, så pass nära öronen, ställer givetvis högre krav på decibelnivån. Just ljudnivån är alltså något som testerna på Best Backpack Blower berömmer.

Något annat som de hyllar är den kraftfulla X-Torq-motorn. Tack vare den reduceras skadliga och illaluktande utsläpp med upp till 60 procent. Den reducerar dock inte bara avgaserna – utan också bränslekostnaderna. X-Torqmotorn gör att den här lövblåsen är upp till 20 procent mer effektiv, något som är snällt mot både plånboken och klimatet.

Vidare berömmer de fläkten:

”The Husqvarna 580 features a fan that is very efficient in design, and delivers high flow and air speed – more than enough to clear the largest of leaf piles and debris.”

Att den är bra för stora tomter, och därmed längre arbetspass, hävdar de också. Som belägg för det talar de om ergonomin (bland annat det inställingsbara och bekväma handtaget) och att den inte kräver särskilt mycket underhåll i förhållande till andra lövblåsar.

Till Butik / Beställ

Rekommenderas till

Husqvarna 580 BTS rekommenderas till dig som antingen är proffs eller privatperson med stora ytor mark att städa upp. Vidare kan den rekommenderas till dig som har känsliga öron (eller känsliga grannar), men som fortfarande vill ha en bensindriven lövblås med mycket kraft.

Samtidigt kan den rekommenderas till den ekonomiske. Inte för de initiala kostnaderna – utan för de långsiktiga. Tack vare X-Torq-motorn är Husqvarna 580 BTS mycket bensinsnål jämfört med andra likvärdiga modeller på marknaden.

På i princip alla håll och kanter har Husqvarna 580 BTS fått mycket bra, om inte högsta, betyg. En liten teknikalitet tycks dock ha stört vissa, och det är att man endast kunde registrera sin lövblås online, men som Best Backpack Blower skriver:

”If that technicality does not bother you, you will not find a more powerful and reliable backpack leaf Blower on the market today.”

Om testet

Testarna, sidan Best Backpack Blower, har i princip tagit alla aspekter i åtanke när de testat den. Fokus har klart legat på funktion och ergonomi, men de tog också upp prisvärdheten och kvaliteten.

Kortfakta
• Bensindriven
• Effekt: 3,1 kW
• Lufthastighet: 92.2 m/s
• Vikt: 11,8 Kg

Till Butik / Beställ

logo_lo%cc%88vbla%cc%8as