Eldriven Lövblås

Om du vill ha en lättanvänd, prisvärd och tystgående lövblås som är tillräckligt stark för en trädgård med många träd ska du satsa på en elektrisk lövblås. Jämfört med en bensin- eller batteridriven lövblås finns det både för- och nackdelar med en modell med sladd som du kopplar upp mot elnätet. Här går vi igenom vad du behöver tänka på inför köpet!

Bosch ALS 25

 

Bosch ALS 25

bäst i test

Bäst i Test enligt Råd & Rön i deras senaste test av batteridrivna samt eldrivna lövblåsar. Användarvänlig och effektiv. 

  • Bäst i Test av Råd & Rön
  • Finfördelar 10:1
  • 45 L uppsamlingssäck

955:-

Till Butik / Beställ

Långa arbetspass

En elektrisk lövblås kan användas hur länge som helst – det finns inga batterier som begränsar hur mycket du kan få gjort i trädgården. Det är också ett mer miljövänligt alternativ än en lövblås med batteri eller en bensindriven lövblås.

Kraftpaket till lågt pris

En eldriven lövblås kan vara lika kraftfull som en bensindriven modell och den kostar betydligt mindre. Det här är alltså ett bra val för dig som vill ha ut så mycket kraft som möjligt i förhållande till vad du betalar.

Du måste hålla reda på sladden

Du är naturligtvis mindre fri med en lövblås med strömsladd eftersom du bara kan röra dig dit sladden räcker. Det blir dock bara ett problem om räckvidden inte är tillräcklig i relation till din trädgård. I det läget är nog inte en eldriven lövblås aktuell överhuvudtaget. Visst kan du i värsta fall dra en sladd genom ett fönster men bäst blir det om du har ett eluttag ute i trädgården eller i anslutning till en uteplats.

En annan nackdel är att sladden i sig blir en extra detalj att hålla reda på, annars kan du trassla in dig i den. Extra besvärligt riskerar det att bli om du har många träd och buskar på tomten som sladden kan fastna i. Det låter svårare än det är, du kommer snart att vänja dig vid att arbeta med en lövblås med sladd.

Kolla dina säkringar om lövblåsen är kraftfull

Om du har en riktigt stark strömansluten elblås behöver du kontrollera så att säkringen är tillräckligt kraftig och vara försiktig med att använda andra elektriska apparater kopplade till samma säkring samtidigt som du arbetar med lövblåsen. En säkring på 10 Ampere är inte tillräckligt om du använder en lövblås med en effekt på 2300 watt eller mer. Då behöver du 16 Ampere.