Skil 0790AA – recension

Skil lövblåsare

Skil 0790A

Säljs inte längre?

Säljs inte längre`?

Betyg 4/5

 

Skil 0790AA fick utmärkelsen ”Bästa budgetval” i ett test genomfört av oberoende WiseGuide. För sitt pris har den en väl tilltagen prestanda med en effekt på 2 800 W. Med ett billigt pris följer också naturligtvis en del nackdelar, varav en av de nackdelarna är att dess sugfunktion inte riktigt tycks verka i paritet med effekten.

Dess styrka är istället kort och gott enkelheten. Den är enkel att montera och enkel att köra. Lövblåsen saknar möjlighet att reglera effekten, och passar bäst för simpla och lite snabbare jobb. Med sitt pris på 650 kronor fungerar den utmärkt för sitt främsta syfte – att blåsa gräs och löv. Gräset och lövet bör vara torrt för att bästa effekt ska märkas av.

Vad gäller underhållet är påsen (med en normalstor kapacitet på 45 L) enkel att ta av, tömma och sätta tillbaka efter ett arbetspass. Fläkten kräver dock att man skruvar bort två stycken stjärnskruvar för att den ska kunna rensas. Visserligen något krångligare än andra lövblåsar, men samtidigt ett överkomligt hinder om man helt enkelt har en stjärnmejsel till hands.

Vad gäller balansen är den något framtung. Skil 0790AA körs därför bäst med två händer istället för en. Stödhjulen, som sitter i slutet av röret, gör dock att det faktum att den är framtung inte innebär ett särskilt stort problem.

Pris – 699:- Till Butik / Beställ

Rekommenderas till

Skil 0790AA kan rekommenderas till den som är ekonomisk, eller för den som inte planerar att köra så långa arbetspass. För den som vill köra längre arbetspass bör en maskin med bättre ergonomi införskaffas – gärna en som kan köras med endast en hand (för att kunna avlasta den andra handen).

För den som inte vill lägga ner mycket pengar är Skil 0790AA utmärkt. Den klarar av enklare jobb och ergonomin bör inte vara något problem under kortare arbetspass. Troligtvis passar den bäst till den med lite mindre trädgård och normalstor, eller liten, förekomst av löv.

Kortfakta

  • El
  • Vikt: 3,8 kg
  • Kompression på sugen: 10 till 1.
  • Storlek på påsen: 45 L
  • Ljudnivå: 100 dBA

Om testet

I ett test utfört av WiseGuidefick åtta olika lövblåsar först samla ihop löv i en hög med hjälp av blåsfunktionen, sedan suga upp dem och därefter smula sönder löven. Samtliga maskiner fick också testa att ”kratta” (blåsa) ihop torkat, slaget gräs, samt suga upp slaget gräs direkt från en äng.

Testet presenterades av Expressen, och betyget (1 – 5 getingar) sattes med hjälp av följande kriterier: Design, kvalitet, kapacitet, funktioner och prisvärde.

Till Butik / Beställ