McCulloch GBV 345- Recension

McCulloch lövblås

McCulloch GBV 345

  • Prisvärd
  • Ovanligt stark
  • ”Behagligt” ljud
  • Passar för större gårdar
  • MEN – bör enbart användas av högerhänta

Från ca 2000 :-

Till utbudet av McCulloch lövblåsar

Lövblås med ”behaglig” ljudnivå och kraftfull blås. En av de starkare modellerna som körs med en hand. Däremot bör den enbart köras på höger sida av kroppen.

Betyg 4/5

[wpsr_button id=”8965″]  [wpsr_button id=”6430″]

Recensioner och kundomdömen:

McCulloch GBV 345 är en lövblås som med sitt relativt behagliga buller och sin kraftfullhet passar utmärkt för stora tomter och lite längre arbetspass.

Ljudnivån i sig är inte särskilt låg – 108 dBA – men själva ljudet är mycket behagligt och mjukt, sett till det faktum att det är en bensindriven lövblås. Det här säger WiseGuide, ett oberoende testföretag som testat åtta olika lövblåsar, varav McCulloch GBV 345 fick just epitetet ”För stora tomter”.

Modellens största styrka är kanske just kraftfullheten. McCulloch GBV 345 tar grövre grenar och saker in i röret än sina konkurrenter, enligt testet. I ren lufthastighet slår den också de andra maskinerna i testet med råge, med sina 345 kilometer i timmen. Faktum är att det är den enda maskinen i testet vars maximala lufthastighet överstiger 300 kilometer i timmen. Med en hög lufthastighet följer en längre räckvidd – perfekt för stora tomter, då den som kör slipper gå in i varje liten vrå med maskinen.

MCCulloch GBV 345Något som får anses vara ett ganska stort minus för den här modellen, särskilt med tanke på dess syfte, är att högerarmen lätt blir trött av att köra den. Maskinen är anpassad just för högerhänta då ljuddämparen, som kan bli riktigt varm, sitter på höger sida. Den som kör McCulloch GBV 345 och vill avlasta högerhanden genom att köra med vänstern, riskerar alltså att få det riktigt varmt om kroppen. Inte särskilt bekvämt – särskilt under längre pass då ena handen kan behöva avlastning.

Till Butik / Beställ

Rekommenderas till

McCulloch GBV 345 rekommenderas till den som har en stor tomt, vill köra längre arbetspass och som vill kunna suga upp lite grövre skräp. Den passar även den som är känslig för ljud eller som ska arbeta nära känsliga grannar. Till skillnad från många andra bensindrivna modeller ger den ifrån sig ett förhållandevis behagligt och mjukt ljud.

Kortfakta

  • Bensindriven
  • Vikt: 4,4 kg
  • Kompression på sugen: 16 till 1
  • Storlek på påse: 45 L
  • Ljudnivå: 108 dBA

Om testet

Wiseguide testade åtta olika modeller genom att låta dem utföra ett antal typiska trädgårdsuppgifter. Bland annat fick de blåsa ihop löv i en hög, suga upp dem samt smula sönder dem. De testades även på en äng, där de fick suga upp slaget gräs.

Största fokus i testet låg på funktion, men sammanlagt användes fem kriterier för att ge maskinerna dess slutliga betyg: Pris, design, kapacitet, funktion och kvalitet.

Källa: Expressen.se & Conrad.se

Till utbudet av McCulloch lövblåsar

cropped-logo_lövblås.jpg